Информация за монитори

Полезна информация за компютърните монитори

Fashion Colors - Официални Рокли

Какво трябва да съобразим в избор на монитор за компютъра

Правилният избор на монитор за компютъра може да се свежда до множество детайли, които трябва да бъдат разгледани, както поотделно, така и в куп, като машина работеща едновременно и ефективно. От всичко това зависи и качеството на работата.

Като цяло разликата в параметри, по време на избор на монитор за дом или за офис, може значително да се размива. Това се дължи на факт, че монитора е неразделната част от компютъра ни, а независимо дали той е в домашни условия или не се ползва до голяма степен за работа. Разбира се мониторите предвидени за офис са много повече натоварвани от тези в домашни условия.

Нека преди самата покупка си дадем отговор на въпроса – какво точно искаме от идеалният монитор? Дали е достатъчно само да имаме красива визия или работна площ, с реалистични цветове, гладко излъчване на филми и видео­клипове, кратко време за реакция, добра графика на игри и добър ъгъл на видимост. Нека не пропускаме тук и значимостта на споделяне на снимки и видеоклипове с близки и по-далечни хора. На последно, но не по значимост място, добрата визия за монитор, която ще ни позволи с гордост да го поставим, където пожелаем.

И така производителите са поставени пред дилемата, по какъв начин да сбъднат всяко желание за мечтаният монитор. Така се появяват идеите и разработките, които доведоха до нова подкатегория при LCD мониторите, известни като LED LCD дисплеи. Тази технология на практика е същата като при нашумелите телевизори от същия клас. Това може да се забележи в магазините за техники, които пресъздадоха технологията и сред мониторите. Казано по друг начин мултифункционални монитори с TV тунер и множество още екстри, с достатъчно предимствата, които притежава и самият телевизор.

Тук е мястото и да споменем, че LED мониторите са разновидност на същият клас монитори. Разликата се крие във флуоресцентна, подсветка. Тази неголяма разлика внася сериозни предимства за контраста, цвето предаването и зрителния ъгъл. Наред с това добрите съвременни монитори създават уникално тънки панели, а това прави монитора изкушаващо елегантен.