Информация за монитори

Полезна информация за компютърните монитори

Fashion Colors - Официални Рокли

Какво е нужно за добър монитор

Множество въпроси ще изникнат, когато вече сме взели решение да закупим нов монитор. И ако нямате ясна представа с това, което предлага пазара, изборът ще е значително по-затруднен. Няма компания, която да произвежда директно най-модерните и съвременни монитори, без преди това да е преминала през поредица от други по-стари модели монитори. Нужни са, както трупаните с години опит и познания, така и редица други неща.

За новостите на пазара е добре да знаем, че:

Мониторът е устройство, което дава възможност за поглед над света през погледа на фотоапарат и/или видеокамера с професионални графични програми. Пресъздаването на цветове в монитора е изключително важно, от него зависи пресъздаването на реалната картина и професионалното качество, подходяща дори за работа във фотолаборатории и дизайнерски студиа.

Тук е мястото и да се предвиди, че работата с монитори е свързана с напрежение на очите, а то води до главоболие. С цел да се предотвратят тези недостатъци съвременните технологии наложиха създаване и използване на технологията от типа на Magic Lux за LED монитори Samsung. Тя действа на принципа да настройва яркост на екрана, в зависимост от осветеността на средата, в която се използва. Така картината става по-красива, по-безопасна за зрението и по-реалистична.

Много от модерните монитори са с приложени подсветки, които позволяват максимален ефект за динамична настройка. Добрите монитори могат да предложат и блестящо качество на картинката във всяко положение и под всеки ъгъл. В това число дори легнало положение.

В параметрите на добрия монитор трябва да е поместена и резолюция за висок контраст, бързото време за реакция в пикселите. Последното е от голямо значение за геймъри и видеоманиаци.

Дизайнът на мониторите днес е от значение, когато говорим за желанията на потребителя. Все по-популярно стана потребителите да се нуждаят и да търсят красотата във външността. Както за офис средата, така и в домашни условия съвременния човек се стреми да избяга от монотонността и сивотата в черно-бели цветове.

Обобщавайки кратката по-горе изложена информация, съвременният и модерен монитор днес трябва да е тънък, с прозрачна стойка, цялостна концепция за Touch of Color, придружена от усещане за изтънчена дискретност.