Информация за монитори

Полезна информация за компютърните монитори

Fashion Colors - Официални Рокли

Имате ли личен зъболекар?

Как да изберем правилната дентална клиника? Този въпрос си го задават много хора. Всъщност каква е разликата между това да ползвате услугите на дентална клиника и такива на самостоятелен зъболекарски кабинет. Както става ясно от самото наименование, в единия случай това е една цяла клиника в която се извършват редица манипулации. В случай, че ползвате услугите на някой частен zabolekar и се наложи да трябва да посетите друг специалист (примерно за поставяне на имплант или просто за снимка) вие трябва да обикаляте и да търсите отново най-добрите специалист. При използването на клиника всичко това е уредено.

На едно място се извършват всички възможни манипулации. Независимо какъв проблем имате, вие може да го решите в една частна дентална клиника. А за да не ви се налага да я посещавате често, трябва да споменем две златни правила:

  1. редовно миене на зъбите (и най-вече правилно)
  2. посещение на зъболекар за профилактичен преглед поне на шест месеца.

Няколко думи по първа точка. Процентът хора които мият своите зъби неправилно или неефективно е страшно голям. Хубаво би било всички да попитаме своите лични стоматолози по какъв начин трябва да си мием зъбите за да става това максимално ефективно. Зъболекаря на място може да ви научи за най-добрите практики и най-важното: ефективни. Защото всеки може да минава зъбите си със четка, но от това да няма достатъчно голям ефект.

Да кажем няколко думи и по втората точка. За съжаление и тук констатираме голям проблем. Много хора нямат изграден навик да посещават зъболекар за профилактични прегледи. Повечето от нас посещават стоматолог чак когато усетим болка. Разбира се това е съвсем грешно и в доста случай твърде скъпо. Затова призоваваме всички които ще прочетат тази статия: инвестирайте време в поддържането на вашите зъби, ако искате да спестите време и пари за тяхното лечение.